Ne zaman bir iç dekorasyon dergisi açsanız, sehpa dekoru fikirlerinin sayısız resmini göreceksiniz. Çok güzel görünüyorlar değil mi? Elbette, kendi alanımızda da benzer bir şey yaratmaya özendiriyoruz. Ama kabul edelim, o resimlerdeki gibi özenle seçilen mükemmel ciltli kitapları, içinde taptaze güller olan pahalı vazoyla birlikte güzelce dekore etmek pek de kolay değil.
Sehpamızın fonksiyonel olmasını sağlarken iç mekanımıza ve estetiğimize de uyması gerekir. Sehpamızı sadece oturma odamız için bir merkez parçası olarak kullanmıyoruz. Aynı zamanda konforumuz için ayak dayama yerimiz, bazen yemek masamız, bazen oyun masamız olarak birçok şey için kullanıyoruz. Evimizdeki en çok yönlü mobilya parçalarından biridir. Bu yüzden sadece dekor yönünü akılda tutmak, işlevselliği öldürecektir.
Sehpa dekoru kesinlikle atom fiziği değildir. Bu profesyonel ipuçlarını takip ederek, eviniz için mükemmel sehpayı şekillendirmenize yardımcı olabilirsiniz.
#1: Mükemmel boyutu seçin
Sehpa ararken oturma odanızın büyüklüğünü göz önünde bulundurmanız çok önemlidir. Önce kanepenizi seçin, ardından kanepenizi ve eğlence ünitenizi yerleştirdikten sonra oturma odanızda kalan alana göre sehpanızı seçin. Oturma odanızın alanı küçükse, çok fazla yer kaplamayan oval veya yuvarlak bir sehpa tercih etmek en iyisidir. Öte yandan, geniş bir oturma odası alanınız varsa, büyük bir sehpa seçebilir veya iki orta boy sehpa yerleştirmeyi de düşünebilirsiniz.
#2: İç mekanlarınızla eşleştirin
İyi şekilde bir araya getirilmiş bir ev için, iç mekan renk opsiyonlarında tutarlı olmak çok önemlidir. Gümüş, gri ve beyaz renklerde bir eviniz olduğunu ve bu tek renk oturma odasının tam ortasına pembe altın bir sehpa yerleştirdiğinizi hayal edin. Çok kapalı görünecektir. Bu yüzden sehpa dekoru için uygun renk ve tarzı dikkatlice seçmelisiniz.
#3: Tepsi/sepet kullanın
Alanınıza düzenli bir görünüm vermenin basit bir yolu, sepetler ve tepsiler eklemektir. Sehpanın üzerine bardak altlığı, mum vb. eşyalarınızı koyabileceğiniz bir tepsi koymanız sehpanıza anında temiz ve düzenli bir görünüm kazandıracaktır. Süslü tepsi ve sepetlerin kullanılması estetik bir değer katacaktır. Sehpanın altındaki alanı güzel bir sepet koyarak kullanın ve attığınız battaniye ve şallarınızı oraya koyun. Kış geceleri için mükemmel bir çözüm!
#4: Çiçek ekleyin
Alanınızı aydınlatmak için sehpanıza çiçekler ekleyin. Sadece estetik olarak güzel değil, aynı zamanda çiçek kullanmak evinizin güzel kokmasını sağlar. Üstelik evin içinde en sevdiğimiz çiçekleri kullanmanın enerji seviyemizi yükselttiği bilinmektedir. Çiçekleri sergilemek için estetik vazolar bakabilir ve sehpayla uyumlu hale getirebilirsiniz.
#5: Kitaplar/dergiler
Sehpanızın üzerinde kitap ve dergi bulundurmak, siz onlar için bir şeyler pişirmekle meşgul olduğunuzda misafirlerinizin vakit öldürmesine yardımcı olacaktır. Kalkıp uzaktan kumandayı alamayacak kadar tembel olduğunuz günlerde bile, kanepeye kıvrılıp kitap okuyabilirsiniz. Ve elbette, bir yığın iyi ciltli kitap, sehpanıza daha klas bir görünüm kazandıracaktır.
#6: Altlıklar olmazsa olmaz
Bir tepsiye birkaç bardak altlığı veya sehpanın üzerine bir bardak altlığı yerleştirin. Size ve misafirlerinize içeceklerini bir bardak altlığı üzerine koymanızı hatırlatacaktır. Güzel bardak altlıkları bulundurmak sadece estetik açıdan hoş olmakla kalmaz, aynı zamanda sehpanızı lekesiz tutar.
Perdelerinizden veya minder kılıflarınızdan arta kalan kumaşları kullanarak bardak altlıklarınızı el yapımı yapabilirsiniz. Bu, odanın renklerini ve desenini güzelce birbirine bağlayacaktır.
#7: Kişiselleştirin
İç dekorasyon dergilerinde yer alan bu mükemmel tarza sahip evlerin resimlerini ne kadar seversek sevelim, aynısını evinizde kopyalamak ona bir otel ya da showroom havası verecektir. Evinize daha kişisel bir hava katmak için kişiliğinizi yansıtacak birkaç öğe ekleyin. Seyahatiniz sırasında satın aldığınız dekor aksesuarlarını veya hatta gerçekten sevdiğiniz bir bit pazarından aldığınız aksesuarları bile ekleyebilirsiniz.
#8: Kokulu mumlar
Güzel kokulu bir evi kim sevmez ki? Kokulu mumların sağlığa birçok faydası olduğu bilinmektedir. Vanilya, lavanta, narenciye ve tarçın gibi kokular ruh halimizi iyileştirmemize, rahatlamamıza, stres atmamıza ve sinirlerimizi sakinleştirmemize yardımcı olur. Sadece bu değil, okaliptüs ve nane de kas ağrılarından, baş ağrılarından, soğuk algınlığından ve sindirim sorunlarından kurtulmamıza yardımcı olabilir.
Sadece misafir beklerken veya gevşemek istediğinizde aydınlatmanız yeterli.
#9: Aşırı kalabalık yapmayın
Bir sehpayı şekillendirirken, aşırıya kaçma ve farkına varmama şansımız var. Çok fazla sehpa dekoru öğesi eklemek, sehpayı aşırı kalabalık hale getirecektir. Sehpanın üzerine gitmesi gereken şeylere en iyi biz karar vermeliyiz.
Her zaman sehpanın dağınık olmadığından emin olun. Birkaç şeyi ne kadar iyi organize edersek edelim, yine de organize bir karmaşa olacak.
#10: Hiçbir şeyi çok uzun tutmayın
Oturma odamız ana konuşma alanıdır. Sehpanın üzerine büyük veya uzun bir şey koymak dikkat dağıtacak veya sohbeti öldürecek. Sehpanın üzerinde çok yer kaplayacağından işlevselliğini azaltacağından bahsetmiyorum bile.
Sehpa üzerinde uzun bir engeliniz olmadığında, etrafta dolaşmak da daha kolaydır. Sade ve temiz tutmak, sehpanıza düzenli ve şık bir görünüm kazandırmanın yanı sıra işlevselliği de artıracaktır.
Sizin de eklemek istediğiniz sehpa dekoru fikirleriniz varsa bizimle paylaşmayı unutmayın. Dekorasyon tavsiyelerimize göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz. Gelecek dekorasyon fikirleriyle görüşmek üzere!
Anahtar Kelimeler : Tarz evim, tarzevim.com, tarzevim, tarz evim dekorasyon fikirleri, tarz evim mutfak dekorasyon fikirleri, tarz evim tavsiye ürünler, tarz evim bahçe dekorasyon fikirleri, mutfak dekorasyon fikirleri, ev dekorasyon fikirleri, oda dekorasyon fikirleri, dekoratif ürünler, dekorasyon önerileri, tarz evim dekorasyon önerileri, tarzevim blog, tarz evim blog yazıları, dekorasyon, dekoratif öneriler, ev dekorasyonu, duvar dekorasyonu fikirleri, mutfak için duvar dekorasyonu, minimalist mutfak tasarımları, yatak odası dekorasyonu, yatak odası dekorasyon fikirleri, kanepe fikirleri, küçük daire dekorasyonu, mobilya dekorasyon fikirleri, dekor ipuçları, sehpa dekoru