Günümüzde Türkiye’de büyük bir şehirde yaşamanın avantajları elbette çoktur. Uygun fiyatlı konutta yaşamaksa maalesef bu avantajlardan biri değil. İster beğenelim ister beğenmeyelim, aile evinden ayrıldıktan sonra çoğumuz kendimizi genellikle bir stüdyo daireye, yani ofis odanızdan biraz daha büyük olan görkemli kutu gibi bir eve yerleşirken buluyoruz. Bu yüzden özgür hayatımızın en unutulmaz zamanlarını geçireceğimiz ilk yer için stüdyo daire dekorasyonu fikirlerimize bir göz atın.
Kendinizi böyle bir çıkmazda bulursanız, işte empati kurma vaktidir. Biz de size yardım etmek için buradayız. Stüdyo daireniz giderek daha fazla klostrofobik (kapalı alan korkusu) hissetmenize neden oluyorsa, mekanınızın daha şık, ferah ve en önemlisi yaşanabilir görünmesine yardımcı olacak dört ipucu ve tüyo!
Dairenizi Daha Fazla Odaya Bölün
Yapmanız gereken ilk şey, beyninizde bir harita oluşturun ve ya gerçek anlamda perdeler asarak ya da zihinsel olarak dairenizde bir bölme yaratın.
Ardından, daire içinde daha fazla psikolojik ayrım yapmanıza yardımcı olacak her ‘odayı’ renklerle koordine edin. Belirli bir “odaya” ait olmayan gereksiz dağınıklığı ortadan kaldırın, çünkü düzenli ve dağınık olmayan bir daire otomatik olarak daha geniş ve davetkar görünür!
Büyük Mobilya, Daha Fazla Işık
Çoğu insan, stüdyo daire dekorasyonu bakımından küçük mobilyalar satın alma hatasına düşer. Bu da mekanın aşırı derecede darmadağın görünmesine neden olur.
Bunun yerine, yerinizi daha uyumlu ve aralıklı gösterecek birkaç büyük parçayı elinize almayı ve dekore etmeyi deneyin.
Ayrıca, hepimiz loş ve garip biçimde kendi dağınıklığımız içindeki bir odayı severiz ama bunu akşamlar için saklayın. Gün boyunca evdeki tüm pencerelerin tamamen açık olduğundan emin olun, çünkü bu herhangi bir alanın daha havadar görünmesini sağlar.
Saklama alanlarınız açıkta olabilir fakat estetik hale getirin!
Açık depolama alanları aslında dairenizin daha geniş görünmesine yardımcı olabilir. Ancak, bu size eşyalarınızı başıboş bir dolabın veya buzdolabının üzerine atma izni vermemeli.
Organize bir daire göze hoş görünecektir. Eşyalarınızı düzenli bir şekilde istifleyin veya “mutfağınızda” yani “oturma odanızda” raflarda sergileyin. 😊
Ve son olarak, tonlarca ayna!
Ah, illüzyon sanatı! Daha önce defalarca dediğimiz gibi, büyük aynalar, özellikle stratejik olarak yerleştirilmişlerse, alanınızı zahmetsizce “iki katına çıkarabilir”. Daha önce de belirtildiği gibi, ışık ve aynalar problemlerinizi son derece azaltır. Aynayı odanın merkezine ve genişlemesine konumlandırırsanız, odayı her tarafa yansıtır ve dağıtır, bir yerin olduğundan çok daha büyük görünmesine neden olur.
Umarız stüdyo daire dekorasyonu konusunda az da olsa yardımcı olmuşuzdur. Eğer yardımcı olduysa, çok daha heyecan verici yayınlarımız olduğunu bilin. O yazılara buradan ulaşabilirsiniz. O zamana kadar bizi takip etmeyi unutmayın. Gelecek yazılarda görüşmek üzere!
Anahtar Kelimeler : Tarz evim, tarzevim.com, tarzevim, tarz evim dekorasyon fikirleri, tarz evim mutfak dekorasyon fikirleri, tarz evim tavsiye ürünler, tarz evim bahçe dekorasyon fikirleri, mutfak dekorasyon fikirleri, ev dekorasyon fikirleri, oda dekorasyon fikirleri, dekoratif ürünler, dekorasyon önerileri, tarz evim dekorasyon önerileri, tarzevim blog, tarz evim blog yazıları, dekorasyon, dekoratif öneriler, ev dekorasyonu, duvar dekorasyonu fikirleri, mutfak için duvar dekorasyonu, minimalist mutfak tasarımları, yatak odası dekorasyonu, yatak odası dekorasyon fikirleri, kanepe fikirleri, küçük daire dekorasyonu, mobilya dekorasyon fikirleri, dekor ipuçları, sehpa dekoru, komodin dekoru, kitaplık dekorasyonu, stüdyo daire dekorasyonu